Efterbearbetning

Inom framförallt automotive-sektorn är det vanligt att använda ultraljudsvetsning för sammanfogning av artiklar. Det är en snabb och ”ren” metod som inte ger någon rest.

Lönsamt med robot

Genom att använda robot som utför dessa moment säkerställer man kvaliteten samt ökar flexibiliteten då  det är enkelt att återanvända robot och utrustning inför framtida detaljer vilket främjar och möjliggör investeringen.

Ett formverktyg - oändliga variationer

Genom att använda laserskärning ihop med robot ges möjligheten att få ut oändligt antal detalj-variationer fast grunddetaljen kommer från ett enda formverktyg! Detta ger en stor besparing gentemot att ta fram individuella formverktyg för var och en av varianterna.

Kompensera bearbetningen

Efterbearbetning såsom fräsning/gradning av plast- eller metall-detaljer förekommer också i de lösningar vi tar fram. Antingen monteras utrustning/spindel direkt på roboten alternativt på externt stativ. Genom att använda exempelvis ABBs ”kraftstyrning” ges möjlighet att automatiskt kompensera bearbetningen efter detaljens kontur och form med bibehållen kvalitet.